Sisustussuunnittelija tekee tilasta toimivanSisustussuunnittelija tekee tilasta toimivan


minusta

Sisustussuunnittelija tekee tilasta toimivan

Sisustussuunnittelija tekee monipuolista tilojen suunnittelua, ja palvelee sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Projektit voivat olla joko isoja, koko tilan kattavia uudistus- tai suunnitteluprojekteja, sekä pienempiin ongelmakohtiin paneutumista, kuten esimerkiksi valaistusratkaisujen miettiminen. Asiakkaan tarpeet ratkaisevat, mihin suunnittelussa keskitytään ja mitä siihen kuuluu, mutta tavoitteena on aina luoda toimivampi ja viihtyisämpi tila. Sisustussuunnittelijan ammattitaidon ansiosta välttyy virheratkaisuilta esimerkiksi materiaaleja valitessa ja saattaa myös usein säästä rahaa. Oletko kiinnostunut sisustamisesta ja teet mielelläsi sisustukseen liittyviä projekteja kotonasi tai muissa tiloissa? Siinä tapauksessa olet löytänyt oikean blogin, sillä täällä käsittelemme kaikkea sisustukseen, sisustussuunnitteluun ja tilaratkaisuihin liittyviä aiheita. Tervetuloa sekä lukemaan että jakamaan omia kokemuksiasi ja mielipiteitäsi aiheesta.

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Asunnon tyhjennys on helpottava palvelu
6 November 2023

Elämä voi tuoda tullessaan monenlaista. Joskus on

Erikoispaneelit tuovat kotiin tunnelmaa ja sopivat myös kosteisiin tiloihin
26 January 2023

Puun avulla on helppo luoda yksilöllisen kaunis as

Koivu lattialauta on kestävä valinta
9 December 2021

Sisustuksella ja kodin materiaalivalinnoilla on su

tag

Asunnon tyhjennys on helpottava palvelu

Elämä voi tuoda tullessaan monenlaista. Joskus on edessä nopea muutto pienempään asuntoon, mikä saattaa tapahtua esimerkiksi vanhuksen kohdalla, joka muuttaa omakotitalosta palveluasuntoon. Toki pienempää asuntoon muutto voi tulla eteen monelle muullekin. Läheisen kuolema saattaa aiheuttaa tilanteen, että asunto on tyhjennettävä, joskus nopeastikin. Tällaisissa elämäntilanteissa on suuri helpotus, jos muuttoon ja asunnon tyhjennykseen voi saada ammattilaisten apua.

Mistä lähdetään liikkeelle

Jos asunnon tyhjennystä on aikaa miettiä, se saattaa auttaa hahmottamaan, mitä tavaroita haluaa pitää itsellä ja mitä voi antaa tai myydä pois. Mikäli kyseessä on kuolinpesän omaisuus, voivat kuolinpesän osakkaat sopia keskenään, mitkä kuolinpesän tavaroista jaetaan sukulaisten kesken ja mitkä annetaan pois tai myydään. Nämä säilytettävät tavarat on syytä kerätä talteen. Valokuvat voi nykypäivänä skannata, jolloin eivät vie enää fyysistä tilaa. Usein korut ovat myös sellaisia, ettei niitä kannata myydä, mikäli niille löytyy ottajia lähipiiristä. Nehän eivät vie paljon tilaakaan.

Kuolinpesän osto- ja tyhjennyspalvelu - tyhjennyspalvelun kilpailutus

Kun säilytettävät tavarat on kerätty talteen tai ainakin valikoitu ja merkitty, voidaan asunnon tyhjennys kilpailuttaa. Osa toimijoista voi tulla paikan päälle ja tehdä hinta-arvion ilmaiseksikin. Osa veloittaa arvioinnista pienen summan. Eritoten kuolinpesästä voi saada ilmaisen arvioinnin, koska usein niihin jää enemmän myytäväksi kelpaavia huonekaluja ja esineistöä kuin muutettaessa pienempään asuntoon. Lisäksi kuolinpesän irtaimisto on joka tapauksessa lain mukaan arvioitava ja luetteloitava. Tyhjennyspalveluun kuuluu mukaan asunnon tyhjentämisen lisäksi usein myös materiaalin kierrättäminen, käyttökelpoisen esineistön myynti ja loppusiivous. Tästä syystä loppuhinta saattaa vaihdella. On tärkeää, että tyhjennyspalvelun tarjoaja tuntuu luotettavalta ja reilulta toimijalta – kyseessä kun on kuitenkin usein joko oma tai läheisen ihmisen esineistö ja asunto.

Työn eteneminen

Asunnon tyhjennys alkaa kaappien ja laatikoiden tyhjennyksellä. Ammattilaiset osaavat lajitella esineistön myytäviin, kierrätettäviin ja kaatopaikalle meneviin. Tämän jälkeen alkaa huonekalujen purku ja poisvienti. Näiden kohdalla toimitaan samoin eli huonekalut lajitellaan myytäviin, kierrätettäviin ja kaatopaikalle meneviin. Myös kodinkoneet voidaan viedä pois ja lajitella kierrätystä varten tai myydä edelleen.

Asunnon tyhjennys on siksikin hyvä palvelu, että ammattilaisilla on kyky jälleenmyydä irtaimistoa, jolloin se päätyy sellaisille, joilla on sille tarvetta. Tämä tilanne on huomattavasti parempi kuin se, että irtaimisto jää lojumaan käyttämättömänä itselle tai sukulaiselle.