Sisustussuunnittelija tekee tilasta toimivanSisustussuunnittelija tekee tilasta toimivan


minusta

Sisustussuunnittelija tekee tilasta toimivan

Sisustussuunnittelija tekee monipuolista tilojen suunnittelua, ja palvelee sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Projektit voivat olla joko isoja, koko tilan kattavia uudistus- tai suunnitteluprojekteja, sekä pienempiin ongelmakohtiin paneutumista, kuten esimerkiksi valaistusratkaisujen miettiminen. Asiakkaan tarpeet ratkaisevat, mihin suunnittelussa keskitytään ja mitä siihen kuuluu, mutta tavoitteena on aina luoda toimivampi ja viihtyisämpi tila. Sisustussuunnittelijan ammattitaidon ansiosta välttyy virheratkaisuilta esimerkiksi materiaaleja valitessa ja saattaa myös usein säästä rahaa. Oletko kiinnostunut sisustamisesta ja teet mielelläsi sisustukseen liittyviä projekteja kotonasi tai muissa tiloissa? Siinä tapauksessa olet löytänyt oikean blogin, sillä täällä käsittelemme kaikkea sisustukseen, sisustussuunnitteluun ja tilaratkaisuihin liittyviä aiheita. Tervetuloa sekä lukemaan että jakamaan omia kokemuksiasi ja mielipiteitäsi aiheesta.

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Asunnon tyhjennys on helpottava palvelu
6 November 2023

Elämä voi tuoda tullessaan monenlaista. Joskus on

Erikoispaneelit tuovat kotiin tunnelmaa ja sopivat myös kosteisiin tiloihin
26 January 2023

Puun avulla on helppo luoda yksilöllisen kaunis as

Koivu lattialauta on kestävä valinta
9 December 2021

Sisustuksella ja kodin materiaalivalinnoilla on su

tag

Erikoispaneelit tuovat kotiin tunnelmaa ja sopivat myös kosteisiin tiloihin

Puun avulla on helppo luoda yksilöllisen kaunis asuinympäristö, jossa on terveellistä asua, sillä onhan puulla tutkitusti stressiä vähentäviä ja sisäilman laatua parantavia ominaisuuksia. Puiset erikoispaneelit tuovat kotiisi tyylikästä ja kotoisaa tunnelmaa. Leveä muoto tekee paneelista myös erittäin tyylikkään, käytettiinpä sitä sitten yksittäisenä korostusseinänä tai koko huoneen sisustamiseen.

Puun vaikutukset sisustukseen ja sisäilmaan

Puupaneeleilla on myönteinen vaikutus talon sisäilman laatuun. Tämä johtuu siitä, että puu pystyy imemään tai luovuttamaan kosteutta eli tasoittamaan sisäilman kosteuden vaihteluita. Sisäilman kosteus vaikuttaa suoraan huoneiden viihtyisyyteen ja ilmanlaatuun. Puulla on antibakteerisia ominaisuuksia. Puu on huokoinen materiaali, jonka ansiosta se kuivuu nopeammin eikä silloin tarjoa pintaa bakteerien kasvulle. Tämä yhdessä sen kosteudensäätelykyvyn kanssa tekee puusta terveellisen ja turvallisen materiaalin käytettäväksi kodin kosteissa tiloissa, kuten saunoissa ja pesuhuoneissa. Se on siis materiaali, joka tukee henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Kodinsisustus ja erikoispaneelit

Paneloinnilla tarkoitetaan sisäseinien ja kattopintojen rakentamista yksittäisistä puupaneeleista. Paneeleita on saatavana erimuotoisina, leveinä, paksuisina ja eri profiileina.

Profiililla tarkoitetaan paneelin sivuprofiilia. Profiili vaikuttaa paneeliseinän ulkonäköön, sillä profiili ja tapa, jolla paneelit liitetään toisiinsa, määräävät saumojen ulkonäön. Tämä vaihtelee puhtaasta raosta lähes sileään pintaan. Täysin yhtenäistä paneelia ei ole olemassa. Ajan myötä puu elää ja saumaus pyrkii avautumaan. On myös syytä huomata, että kulmat näyttävät tasaisemmilta, kun paneelin pinta on suhteellisen tasainen. Tasaisin pinta saadaan aikaan seinäkiinnitteisellä vanerilla, jota on saatavana joiltakin valmistajilta.

Kosteiden tilojen erikoispaneelit

Halkeillut tai vanhentuneen näköinen puupanelointi on yksi syy saunan kunnostamiseen. Yleensä paneloinnin ongelmia, kuten likaantumista tai värjäytymistä, ei oikeastaan kannata korjata. Vuosikymmeniä käytössä ollut ohut paneeli on usein niin halkeillut, ettei sitä voi irrottaa ja korvata ehjänä, joten paneelit täytyy vaihtaa koko saunatiloista kerralla. Saunan panelointi on suhteellisen yksinkertainen toimenpide, jonka voit tehdä itse. Jos kuitenkaan panelointi ei ole sinun juttusi, voit antaa työn asiantuntijayrityksen tehtäväksi. Ammattilainen voi helposti koota ja paneloida tavanomaisen saunan päivässä. Jos palkkaat puusepän tuntityönä, voit arvioida kustannukset tämän perusteella. Erikoispaneelit tilauksesta löydät esimerkiksi Parkanon Listatehdas Oy:ltä.