Sisustussuunnittelija tekee tilasta toimivanSisustussuunnittelija tekee tilasta toimivan


minusta

Sisustussuunnittelija tekee tilasta toimivan

Sisustussuunnittelija tekee monipuolista tilojen suunnittelua, ja palvelee sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Projektit voivat olla joko isoja, koko tilan kattavia uudistus- tai suunnitteluprojekteja, sekä pienempiin ongelmakohtiin paneutumista, kuten esimerkiksi valaistusratkaisujen miettiminen. Asiakkaan tarpeet ratkaisevat, mihin suunnittelussa keskitytään ja mitä siihen kuuluu, mutta tavoitteena on aina luoda toimivampi ja viihtyisämpi tila. Sisustussuunnittelijan ammattitaidon ansiosta välttyy virheratkaisuilta esimerkiksi materiaaleja valitessa ja saattaa myös usein säästä rahaa. Oletko kiinnostunut sisustamisesta ja teet mielelläsi sisustukseen liittyviä projekteja kotonasi tai muissa tiloissa? Siinä tapauksessa olet löytänyt oikean blogin, sillä täällä käsittelemme kaikkea sisustukseen, sisustussuunnitteluun ja tilaratkaisuihin liittyviä aiheita. Tervetuloa sekä lukemaan että jakamaan omia kokemuksiasi ja mielipiteitäsi aiheesta.

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Asunnon tyhjennys on helpottava palvelu
6 November 2023

Elämä voi tuoda tullessaan monenlaista. Joskus on

Erikoispaneelit tuovat kotiin tunnelmaa ja sopivat myös kosteisiin tiloihin
26 January 2023

Puun avulla on helppo luoda yksilöllisen kaunis as

Koivu lattialauta on kestävä valinta
9 December 2021

Sisustuksella ja kodin materiaalivalinnoilla on su

tag

Koivu lattialauta on kestävä valinta

Sisustuksella ja kodin materiaalivalinnoilla on suuri merkitys sille, minkälainen tunnelma kodissa on ja miten hyvin viihdymme siellä. Sisustusmateriaalit vaikuttavat myös terveyteemme monilla tavoilla, esimerkiksi niiden akustisten, visuaalisten, haptisten ja sisäilman laatuun vaikuttavien ominaisuuksien myötä. Kodin suunnittelussa ja materiaalivaloinnoissa kannattaakin aina ottaa huomioon sekä toimivuus että viihtyvyys ja myös ympäristövaikutukset. Kodin pintamateriaalien valinta ei siis välttämättä olekaan niin yksinkertaista kuin ensin ajattelisi. Kun omat toiveet, mieltymykset ja budjetti ovat selvillä, kannattaa myös keskustella sisustuksen ammattilaisen kanssa, jonka avulla voi löytää parhaat ratkaisut omaan kotiin.

Valitako koivu lattialauta, tammi lattialauta, vai jokin muu – miten valita oikeat pintamateriaalit kotiin

Lattiamateriaalia ja muitakin pintamateriaaleja valitessa kannattaa miettiä seuraavia asioita: kustannukset, käyttötarkoitus, materiaalin kestävyys, käytännöllisyys ja tietenkin unohtamatta omia mieltymyksiä. Kaikkia materiaalivalintoja ohjaa niihin varattu budjetti ja varsinkin, jos kotiin suunnitellaan kaikkia pintamateriaaleja samaan aikaan, kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka paljon budjetissa on varaa sijoittaa kunkin kohteen pintamateriaaleihin. Hintavertailu kannattaa myös siksi, koska pienistä puroista kasvaa suuri virta, joten pieneltäkin tuntuva ero esimerkiksi materiaalin neliöhinnassa saattaa kasvaa suureksi lopullisessa hinnassa.

Käyttötarkoitusta miettiessä tärkein kysymys on, sopiiko haluttu materiaali tilaan, kestääkö se käyttöä ja sen puhtaana pidon helppous. Esimerkiksi herkät ja haasteellisesti puhtaana pidettävät materiaalit eivät ole paras ratkaisu lapsi- tai lemmikkiperheeseen.

Valittavat materiaalit kannattaa myös aina tarkistaa materiaalimallien kanssa tilassa, johon ne on tarkoitus asentaa, sekä myös aidoissa valaistusolosuhteissa. On myös tärkeää miettiä kokonaisuutta ja sitä, että valitut materiaalit sopivat yhteen.

Miltä materiaalit tuntuvat vaikuttaa asumismukavuuteen, esimerkiksi puulattia on aina miellyttävän tuntuinen ja lämmin jalkojen alla. Lankkulattia myös yleensä parantaa sisäilman laatua sitomalla ja vapauttamalla kosteutta ilman kosteuden mukaan.

Mistä lähteä liikkeelle kotia sisustaessa

Kotia sisustaessa ja sen materiaaleja valitessa vaihtoehtojen määrä on rajaton, mutta omien tarpeiden ja budjetin määrittelyllä pääsee projektissa liikkeelle. Jos aloittaminen tuntuu vaikealta, voi myös lähteä liikkeelle jo olemassa olevien asioiden tai tavaroiden pohjalta ja suunnitella niiden perusteella toimivan kokonaisuuden. Suunnittelulle kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa. Esimerkiksi Parkanon Listatehdas Oy:ltä löytyy kattava valikoima lattialautoja.